Voren Bafet protiv BitCoina

Voren Bafet ne menja stav: Da mi ponude sav bitkoin za 25 $ ne bih kupio

Poznato je da čuveni američki investitor Voren Bafet nije veliki ljubitelj bitkoina i uopšte kriptovaluta, da do sada nije, a ni u budućnosti ne namerava da uloži novac u kriptoimovinu, uprkos činjenici da sve više finansijskih institucija menja svoj stav prema kriptovalutama.Rekao je da bi, kada bi mu neko ponudio jedan procenat poljoprivrednog zemljišta u SAD, odmah izvadio ček na 25 milijardi dolara, a isto bi učinio kada bi mu neko ponudio jedan odsto svih stambenih zgrada u SAD.Na poljoprivrednim zemljištima proizvodila bi se hrana, od koje bi dalje zarađivao, dok bi od apartmana dobijao najamninu. Njegov veliki ulog svaki bi se mesec vraćao.

Zašto ne namerava da se uključi u poslove sa kriptovalutama?

“Ako mi kažeš da poseduješ sav bitkoin na svetu i ponudiš mi ga za 25 dolara, ja ga ne bih uzeo jer šta bih s tim mogao napraviti? Morao bih ti ga prodati nazad na ovaj ili onaj način. S tim ništa ne mogu uraditi“, objasnio je.

„Bez obzira na to hoće li rasti ili padati tokom sledeće godine, pet ili deset godina, ne znam. Ima neku magiju, a ljudi su pripisivali magiju mnogim stvarima“, rekao je najpoznatiji svetski investitor.

Bitkoin (Pixabay)

On je dodao da bitkoin nije produktivna imovina i “ne proizvodi ništa opipljivo”.

Voren Bafet nije jedini koji tako razmišlja

Slično kao Bafet razmišlja i njegov partner Čarlie Manger.

Tokom okupljanja deoničara rekao je kako tokom celog života pokušava da izbegne stvari koje su “glupe, zle i zbog kojih izgleda loše u poređenju s drugim ljudima”.

Kupovina bitkoina spada u sve tri navedene kategorije, smatra Manger.

Glupo je jer, kaže, njegova će vrednost verovatno pasti na nulu, zla je jer potkopava sistem Federalnih rezervi, a zanimljivo, smatra da bi zbog toga izgledao glupo u poređenju s kineskim komunističkim vođom koji je bio dovoljno pametan da zabrani bitkoin u Kini, prenose mediji.

Izvor: Poslovni dnevnik

Foto: Printscreen

You may also like these